PromotiiRomania.ro

joi, 13 decembrie 2012

Povestea mea,povestea ta...Povestea tuturor...

Scoala si profesorii ...

Aici ar merge bine citatu' ala "Ce-ai fost si ce-ai ajuns..."


   Scoala este locul in care, ne petrecem 6 ore pe zi (cel putin,eu acolo-mi petrec 6 ore)... Fara a lua in considerare "sistemul" de rahat, scoala te vrea prost (rar intalnesti exceptii). Intotdeauna au fost elevi favorizati si intotdeauna au fost elevi desconsiderati...
   Tu ce elev esti? (Unul favorizat care nu stie sa lege doua cuvinte si sa ai 10 pe linie, sau unu' care invata, se straduieste zi de zi si ai doar 7,8,9...? iar nota ta depinde de starea in care se afla profesoru')... Sincer, m-am saturat! Unde sunt profesorii cu coloana vertebrala? A trecut un semestru, pentru mine a fost unul destul de bun (nu ma refer la note, ma refer la cunostintele pe care le-am acumulat).
   Pentru tine cum a fost? Ai invatat pentru tine, sau pentru nota pe care ti-o pune un profesor? De ceva vreme, am vazut ca este la moda, ca profesorii sa dea notele dupa bunul plac, nu conteaza daca un elev stie sau nu lectia, nu conteaza daca vine sau nu la ore...
De ce pe un elev "mai bun din clasa" (mai bun ca asa-l vad profesorii) il avantajeaza  mereu? De ce cand este scos la raspuns si nu stie nimic, este rugat sa se aseze si nu-i da nota meritata (1, 2, 3, 4- pentru ca astea sunt notele in sistemul nostru de invatamant, cea mai mica nota nu este 4, retineti dragi profesori), iar alt elev, de nivel mediu, daca este provocat la raspuns si nu stie, fara nicio discutie i se acorda nota 3 sau 4...
   De ce la un test, "cel mai bun elev din clasa" copiaza iar profesorul cand il vede, inchide ochii, iar celui de nivel mediu ii da nota 1?
De ce se dau notele din mila? De ce un elev ia nota 10 cand el defapt nu stie nici de nota 8 sau 9?
De ce se fac diferente intre elevi in functie de absente, de functia (profesia) mamei sau a tatalui, de cat de bogati sau cat de saraci sunt acestia?
De ce un elev care nu prea obisnuieste sa invete, spune lectia cap-coada perfect si ia 9, iar elevul "CONSIDERAT MAI BUN" scuipa 3 cuvinte printre dinti si ia 10?

Treziti-va! Aratati ca aveti si voi coloana vertebrala! Nu va mai umiliti dand note degeaba ca un elev sa aiba anumite beneficii!
"Profesorii flămânzi ar trebui să se ruşineze. Ce exemplu dau ei tinerelor generaţii?" (Aleksandar Cotric)

4 comentarii:

  1. Asta-i reteta pentru o generatie dezinformata , manipulata si in mare parte ratata... din pacate. Asta-i nesansa pe care o avem ca tara care n'are nici un cuvint la conducerea europei. Cei care au, trateaza altfel subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rog, daca se poate sa nu mai lasati comentariu ca anonim :). Apreciez ca ati lasat comentariu si va multumesc pentru interes! Dar daca se poate sa puneti un nume in loc de anonim, orice nume/porecla etc,dar nu semnat anonim!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce un elev care nu prea obisnuieste sa invete, spune lectia cap-coada perfect si ia 9, iar elevul "CONSIDERAT MAI BUN" scuipa 3 cuvinte printre dinti si ia 10?
    .........PENTRU CA CELE 3 CUVINTE SPUN MAI MULTE DECAT O LECTIE CAP COADA....!

    RăspundețiȘtergere
  4. Apreciez comentariul dumneavoastra, apreciez ca "ma cititi".
    Nu tot timpu' cele 3 cuvinte, spun mai mult decat o lectie, de exemplu, sa luam geografia(pentru ca e materia mea favorita) dintr-o lectie intreaga, care credeti ca ar fi cele 3 cuvinte pentru care un elev ar lua nota 10? :)

    P.S: Nu e nevoie de majuscule, se intelege si fara.

    RăspundețiȘtergere