PromotiiRomania.ro

luni, 1 octombrie 2012

Cadoul...

Se zice ca , era o fetita care avea o papusa frumoasa la care tinea foarte mult . Ii placea sa stea cu ea de vorba si o scotea adesea la plimbare.
  Intr-o zi fetita isi puse papusa in carucior si iesi cu ea in strada . Deodata aparu in cale o alta fetita cu o papusa de carpa in brate . Purta o rochita veche si spalacita si avea o infatisare saracacioasa. Prima fetita isi privi frumoasa papusa si zise : "Ma bucur din suflet ca nu esti ca papusa asta de carpa , urata si nespalata ".
  Dar fetita saraca isi iubea si ea papusa. Ea ii tot vorbea si o dadacea, tinand-o in brate, pentru ca nu avea carucior frumos pentru papusa ei din carpa.
  De dupa colt aparu deodata un camion in plina viteza. Fetitele sarira intr-o parte si cea saraca scapa jos papusa de carpa. Rotile camionului o strivira pe loc sub ochii inspaimantati ai copilelor. Fetita saraca se pleca peste papusica ei si izbucni intr-un plans amar, privind la carpa strivita in noroi. Comoara ei pierise sub rotile camionului. Ce sa faca ea acum ? Cu cine sa se joace ?
  Vazand-o singura si nemangaiata, fetita cu papusa cea frumoasa se apropie de ea si-i puse mana pe umar, cautand sa o mangaie.Dar sarmana fetita plangea tot mai amarnic.Atunci noua ei prietena ii intinse papusa ei si-i spuse: "Ia-o, ti-o daruiesc. E cea mai frumoasa papusa! Vei fi fericita alaturi de ea ". Ea isi imbratisa si-si saruta pentru ultima data papusa si o intinse fetitei sarace, careia nu-i venea sa creada ."Cum,mi-o daruiesti mie? Nu-mi vine sa cred !" exclama fericita si porni  spre casa cu noua sa papusa...
Un gest frumos,nu? Cati dintre noi am fi procedat la fel? Sa ne daruim cel mai pretios obiect unui necunoscut?...Greu de crezut!

2 comentarii: